Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogasfilé tormás burgonyapürével és sült ananásszal

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. A fogast leöblítjük, papírtörlővel megtöröljük, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Az ananászt megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.

A krumplit leszűrjük, a vaj felével, a tejjel, a tejföllel és a tormával pürésítjük, melegen tartjuk.

A maradék vajat felolvasztjuk, a fogasfilék mindkét oldalát 4 percig sütjük, kivesszük a serpenyőből, a helyére tesszük az ananászt, és pár perc alatt átsütjük.

A halat a krumplipürével és a sült ananásszal tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss