Elkészítés: A halat megmossuk, leszárítjuk, 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A zöldségeket megtisztítjuk. Az édesköményt és a fokhagymát vékony gerezdekre, a paprikát karikákra, a paradicsomot és az olajbogyókat félbevágjuk.
Az olajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, és a halszeleteket oldalaként 3-3 perc alatt megsütjük benne. Kivesszük, melegen tartjuk.
A serpenyőben visszamaradt olajban az édesköményt, a paprikát és a fokhagymát 2 perc alatt megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a borral meg az almalével, és lefedve, kis lángon, 4-5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és az olajbogyót.
A halat néhány percre visszatesszük a zöldségekhez a serpenyőbe, hogy átforrósodjon, majd kaporbóbitákkal díszítve tálaljuk. Steakburgonyát is kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre