Elkészítés: A megtisztított fogast jól besózzuk, a belsejét halfűszerrel beszórjuk. 1 órát állni hagyjuk.
A halat egy vajjal vastagon kikent tűzálló edény közepére helyezzük, pirospaprikával megszórjuk. Két oldalára párolt rizst teszünk egyenletesen eligazítva. A rizsre mindkét oldalon párolt zöldborsót halmozunk, melynek a közepébe leforrázott, finomra vágott kaliforniai paprikát teszünk kis csomóban.
A fogast leöntjük 6-7 kanál tejföllel, és 30 percig sütőben sütjük.
Tálaláskor a tál két végére sós vízben főtt karfiolt rakunk, melyet vajban pirított morzsával megszórunk.
Jó szelet és jó étvágyat kívánva elfogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre