Elkészítés: Kb. 1/2 dl langyos vízben elkeverem a mokkáskanálnyi cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Szárított élesztő használata során beleszórom az élesztőport a cukros vízbe. Kb. 8-10 perc alatt felfuttatom.
Közben nagy tálba szitálom a lisztet. Hozzáadom a sót, majd a felfuttatott élesztővel, a maradék langyos vízzel és 1 evőkanálnyi olívaolajjal 10 perc alatt gépi dagasztóval alaposan kidolgozom. Enyhén lisztezett tálban, kb. 1 óra alatt lefedve, meleg helyen, duplájára kelesztem.
A megkelt tésztából lisztezett felületen kiütögetem a felesleges levegőt, a tepsi méretével megegyezőre nyújtom, majd sütőpapírral borított tepsire helyezem. A mutatóujjammal sűrűn lyukakat fúrok a tésztába, a paradicsomkockákat szépen ráhelyezem, enyhén belenyomkodom, a fűszerekkel megszórom. Lefedve kb. 1/2 órát kelni hagyom. A sütőbe helyezés előtt még néhány csipet sóval meghintem.
200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt világos pirosra sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!