Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős és olívás focaccia

MME MME
55 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. Kidagasztjuk a bigát és legalább 24 órát pihentetjük letakarva, egy kiolajozott tálban, a hűtőben.
  2. Másnap a bigát a vízzel, a liszttel és a kovásszal/élesztővel sima tésztává dagasztjuk, majd 15 percet pihentetjük. Hozzáadjuk a sót és magas fokozaton kidagasztjuk, nagyjából 8 perc alatt. Olajozott tálban, letakarva, legalább 1 órát pihentetjük.
  3. A tésztát olajjal átkent deszkára (kb. 40x25 cm) fektetjük és ujjbeggyel, finoman széthúzzuk, vigyázva a pihentetés során kialakult buborékokra.
  4. Elfelezzük és sütőpapírral bélelt sütőlapokra fektetjük. Belenyomkodjuk a feltétet: olajbogyó-rozmaring és szőlő-rozmaring keverék kerül a tésztára, majd ismét 30 percet pihentetjük.
  5. Megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel túlságosan, majd durva szemű sóval megszórjuk.
  6. A focacciát 260 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük.
  7. A sütőből kivéve tovább dekorálhatjuk rózsára hajtott, levegőn szárított sonkával, sós-borsos, citromos kakukkfűvel ízesített mascarponéval. Forrón tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készíti Szabi a pék a szőlős olivás focacciát

 

Megjegyzés

Szabi a pék különlegesen finom focaccia receptjét mindenképpen érdemes kipróbálni! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss