Florentin tojás ciabattában

15 perc
egyszerű
átlagos
1 adag
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. A mandulát illatosra pirítjuk egy serpenyőben, hozzátépkedjük a camembert sajtot, majd beletesszük a mascarponét és a tejszínt. Megsózzuk, -borsozzuk, összeolvasztjuk, majd simára turmixoljuk.
    2. Egy kisebb lábasban 1 l vizet forralunk, beleöntjük az ecetet. Amikor forr, egyenként óvatosan beleengedjük a tojásokat. Pontosan két percig főzzük (közben egyszer óvatosan alányúlva elválasztjuk az edény aljától). Szűrővel kivesszük, papíron felitatjuk.
    3. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, a kettévágott zsemlét vágási felülettel lefelé beletesszük, megpirítjuk. Kivesszük, mérsékeljük a lángot és beletesszük a spenótot. Párszor átforgatjuk, amíg kissé összeesik.
    4. A paradicsom magjait kivágjuk, félretesszük, a húsát apró kockákra vágjuk A zsemléken elosztjuk a zöldséget, rátesszük a tojásokat. Meglocsoljuk a camembertmártással, végül elrendezzük rajtuk a paradicsomkockákat. Azonnal fogyasztjuk.

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss