hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Florentin tallér

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
25 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet és a pisztáciát durvára aprítjuk. Lábosban felforraljuk a tejszínt a vajjal, a mézzel, valamint a cukorral együtt, és aranyszínűre főzzük kb. 3 perc alatt. Hozzákeverjük a meggyet, a pisztáciát, a mandulát és fahéjat, majd beleforgatjuk a lisztet, és levesszük a tűzről.
  2. Sütőpapírral leterítünk egy vagy két tepsit, és egymástól kellő távolságban evőkanálnyi adagokat teszünk rá a masszából. A halmokat kissé lelapítjuk, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 7-8 percig. A sütőből kivett tepsiben még forrón kerekre igazítjuk őket olajba mártott két evőkanál segítségével, majd a korongokat teljesen kihűtjük.
  3. Közben a fémtálba aprított csokoládét vagy bevonót vízfürdőben felolvasztjuk. Végül a tallérokat az aljukon az olvasztott csokiba mártjuk, és sütőpapíron száradni hagyjuk.

Ajánljuk még:

Florentin és moszkauer receptek itt >>> 

18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>>

EGY IGAZI KARÁCSONYI KLASSZIKUS: FLORENTIN-SZELET SZEKERES ADRIENTŐL! >>>

 

Ezek is érdekelhetnek