Elkészítés: 1. Először készítsük el a vajas tésztaalapot. Ehhez a lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a sót, a kockára vágott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a tejet (vagy tejfölt). Az egészet gyúrjuk sima tésztává, formázzuk cipóvá, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőszekrénybe.
2. Egy kisebb edényben olvasszuk össze a vajat, a cukrot, a mézet és a tejszínt. Keverjük bele a szeletelt mandulát és a kandírozott gyümölcsöt. Hagyjuk kihűlni, közben néha keverjük meg.
3. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és tegyük kb. 30×40 cm-es, sütőpapírral bélelt sütőtepsibe, a kilógó széleket vágjuk le. A tésztán egyenletesen osszuk el a mandulás keveréket.
4. 180 fokos sütőben süssükmeg 30 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.
5. A szeleteléshez (ideális esetben a szeleteléssel és csokoládéba mártogatással várjunk 1 napot, így kevésbé morzsolódik a tészta) vágjuk a tésztát először csíkokra, majd a csíkokat szeletekre (ízlés szerint 2×5 vagy 3×4 cm).
6. A csokoládét törjük darabokra, vízgőz fölött olvasszuk meg (a kókuszzsír vagy kevés étolaj hozzáadásával folyékonyabb lesz). A szeletek két szemközti szélét vagy sarkát mártsuk az olvasztott csokoládéba. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk megszáradni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!