hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Flódnitorta

MME MME
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 dl fehérbor
  • A mákos réteghez:
  • 10 dkg cukrozatlan darált mák
  • 1 dl fehérbor
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg mazsola
  • 1 tk reszelt narancshéj
  • A diós réteghez:
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl fehérbor
  • 2,5 dkg mazsola
  • 1/2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk reszelt narancshéj
  • Az almás réteghez:
  • 50 dkg alma (reszelve)
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 0,5 dl fehérbor
  • A szilvás réteghez:
  • 15 dkg szilvalekvár (cukormentes)

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a töltelékeket: a hozzávalóikat külön-külön edénybe téve, kevergetve összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztához összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, 2 db tojássárgájával, a cukorral és a borral, majd 5 egyenlő részre osztjuk, és mindegyik adagot kerek lappá nyújtjuk.
  3. Az elsőt egy 22 cm-es, kapcsos tortaformába tesszük, elosztjuk rajta a mákos tölteléket, majd lefedjük a második lappal. Erre kerül a párolt alma, majd egy újabb tésztalap. Erre rásimítjuk a diós tölteléket. Lefedjük a negyedik lappal, amit megkenünk a szilvalekvárral. A tetejére jöhet az ötödik lap. Lekenjük az utolsó, villával elhabart tojássárgájával, és kb. 45 perc alatt, a 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt távolítsuk el a karimát, és szeleteljük fel a tortát.

    FLÓDNI, AZ EZERJÓ SÜTEMÉNY >>> 

    150 KIPRÓBÁLT KARÁCSONYI DESSZERT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss