Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Flódnis palacsintatorta

60 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 4 db tojás
  • 20 dkg rizsliszt
  • 4 ek tápióka keményítő
  • 1 csipet só
  • 1 tk eritrit
  • 8 dl szódavíz
  • A sütéshez:
  • kókuszzsír
  • Az almás töltelékhez:
  • 2-3 db alma
  • 10 dkg eritrit
  • 1 tk őrölt fahéj
  • A mákos töltelékhez:
  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg eritrit
  • 1 db citrom (kifacsart leve)
  • 2 dl víz
  • 1 marék mazsola
  • A diós töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg eritrit
  • 1 db citrom (kifacsart leve)
  • 2 dl víz
  • A lekváros réteghez:
  • 6 ek szilvalekvár
  • A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit alaposan összekeverjük egy kézi habverővel. A teflon palacsintasütőt előmelegítjük, és kikenjük egy kevés kókuszzsírral, és egyenként a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
  2.  Meghámozzuk és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük az almát. Ezután összepároljuk az eritrittel és a fahéjjal úgy, hogy elpárologjon a leve, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A máktöltelék hozzávalóit összekeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután a diós töltelékkel hozzávalóit is összekeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.
  4. Tűzálló lapos tálra helyezzük az első palacsintát, rátesszük a máktöltelék felét, és befedjük a második palacsintával. Erre tesszük az almatöltelék felét, majd a harmadik palacsintát és a diótöltelék felét. Rárakjuk a negyedik palacsintát, és megkenjük a szilvalekvárral. Az ötödik palacsintát újra mákkal, a következőt almatöltelékkel, majd diótöltelékkel.
  5. Az utolsó palacsintával befedjük a tortát, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt átsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát. Glutén-, tej-, cukormentes palacsintatorta, amely, akár az adventi időszakban is megállja a helyét. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss