A palacsinta hozzávalóit alaposan összekeverjük egy kézi habverővel. A teflon palacsintasütőt előmelegítjük, és kikenjük egy kevés kókuszzsírral, és egyenként a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
Meghámozzuk és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük az almát. Ezután összepároljuk az eritrittel és a fahéjjal úgy, hogy elpárologjon a leve, majd hagyjuk kihűlni.
A máktöltelék hozzávalóit összekeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután a diós töltelékkel hozzávalóit is összekeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.
Tűzálló lapos tálra helyezzük az első palacsintát, rátesszük a máktöltelék felét, és befedjük a második palacsintával. Erre tesszük az almatöltelék felét, majd a harmadik palacsintát és a diótöltelék felét. Rárakjuk a negyedik palacsintát, és megkenjük a szilvalekvárral. Az ötödik palacsintát újra mákkal, a következőt almatöltelékkel, majd diótöltelékkel.
Az utolsó palacsintával befedjük a tortát, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt átsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát. Glutén-, tej-, cukormentes palacsintatorta, amely, akár az adventi időszakban is megállja a helyét. - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!