Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Flódni VI.

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a margarint, a tojássárgáját ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrom. Öt részre osztom, az egyik egy kicsit nagyobb legyen.

Mindegyiket sorban, vékonyra nyújtom, a legnagyobbal kibélelek egy tepsit, erre máktölteléket (a darált mákot borral felfőzöm, cukrot, mazsolát, reszelt narancshéjat és baracklekvárt adok bele) kenek.

Ráhelyezem a következő tésztalapot, amelyre a szeletekre vágott, borban párolt alma kerül.

Újabb tésztalap következik, amelyre diótölteléket (a darált diót borral felfőzöm, cukrot, mazsolát, reszelt csokoládét keverek bele) halmozom.

A negyedik réteg a szilvalekváré, amelyet beborítok az utolsó tésztalappal, tojássárgájával megkenem, és lassú tűzön készre sütöm. (Valamennyi tölteléket kihűtve teszem a tésztába).

A tepsimet 170-180 fokosra előmelegített sütőbe tolom, és 40-45 perc alatt (a tészta vastagságától függően) megsütöm.

Kihűlve, szeletelve kínálom.

Megjegyzés

Tetejét kétféleképpen készíthetjük: porcukorral meghintve, vagy a sütőből kivéve keserű csokit ráolvasztva, elkenve rajta (zserbóhoz hasonlóan).

Zsidó recept, a témáról bővebben a Pasik a konyhában blogban olvashatsz.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss