A lisztet, a margarint, a cukrot összemorzsolom, hozzáadom a tojás sárgákat és a borral összegyúrom, majd hőtőben pihentetem 1 órán át. Addig elkészítem a töltelékeket.
A töltelékek készítenél a bort felmelegítem nem túl forróra. A máknál a hozzávalókat a borba keverem és egy kicsit összefőzöm. A diónál is hasonlóképp járok el. Az alma tölteléknél, a hámozott reszelt almát a nem túl meleg borba teszem és megpárolom, ha túl sok lé keletkezik egy kicsit kinyomkodom.
A tésztát 4 egyenlő részre osztom, kinyújtom 35X30 cm-es tepsi méretére. Az elsővel kibélelem a tepsi alját , erre a máktölteléket rakom, ráhelyezem a következő tésztalapot, erre jön a diótöltelék, majd ismét egy réteg tészta, amire az almát halmozom. Beborítom az utolsó tésztalappal, tetejét megszurkálom villával, megkenem tojással és közepes lángon világosbarnára sütöm. Szeletelés után megszórom porcukorral.