Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
70 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl fehér bor
  • Töltelékek:
  • 25 dkg darált mák
  • 2 dl fehér bor
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl fehér bor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • fahéj
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl fehér bor

Elkészítés

  1. A lisztet, a margarint, a cukrot összemorzsolom, hozzáadom a tojás sárgákat és a borral összegyúrom, majd hőtőben pihentetem 1 órán át. Addig elkészítem a töltelékeket. A töltelékek készítenél a bort felmelegítem nem túl forróra. A máknál a hozzávalókat a borba keverem és egy kicsit összefőzöm. A diónál is hasonlóképp járok el. Az alma tölteléknél, a hámozott reszelt almát a nem túl meleg borba teszem és megpárolom, ha túl sok lé keletkezik egy kicsit kinyomkodom. A tésztát 4 egyenlő részre osztom, kinyújtom 35X30 cm-es tepsi méretére. Az elsővel kibélelem a tepsi alját , erre a máktölteléket rakom, ráhelyezem a következő tésztalapot, erre jön a diótöltelék, majd ismét egy réteg tészta, amire az almát halmozom. Beborítom az utolsó tésztalappal, tetejét megszurkálom villával, megkenem tojással és közepes lángon világosbarnára sütöm. Szeletelés után megszórom porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss