Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Flana tallér

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 10 dkg keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 35 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag csokoládés pudingpor (főzés nélküli)
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 9 tk cukor
  • 5 tk víz
  • 3 ek kakaó
  • 2 ek vaj

Elkészítés

  1. A tésztához elkeverjük az átszitált lisztet, a keményítőt, a sütőport és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a vajat és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük. 
  2. A csomagoláson megadott utasítás szerint összekeverjük a tejet a pudingporral. Egy másik tálban a vajat felhabosítjuk a porcukorral és vaníliás cukorral, majd összedogozzuk a kétféle krémet, és a hűtőbe tesszük.
  3. A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd öt centiméteres köröket szaggatunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 10-12 perc alatt világosra sütjük, majd az elkészült korongokat félretesszük hűlni.
  4. A mázhoz a cukrot felforraljuk a vízzel, és szirupot főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton tovább főzzük, majd hozzáadjuk a hideg vajat, és folyamatosan keverve beledolgozzuk a masszába.
  5. A krémet habzsákba töltjük, tetszőleges mennyiséget egy korongra nyomunk, és befedjük egy másikkal. Az elkészült korongok tetejét bevonjuk a csokimázzal.

Még több csokis finomság >>> 

Még több aprósüti >>> 

Pudingos desszertek >>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt egy nappal előbb süssük meg, majd tároljuk hűtőben, így az ízek jól összeérnek. Ebből az adagból, nagyjából 24 db korong készül. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss