A liszthez adjuk hozzá a szalalkálit és a sót, keverjük össze, majd szitáljuk át.
Ezután adjuk hozzá a zsírt, morzsoljuk össze, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, az aromát, és a fele mennyiségű tejet.
Gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni a tésztát. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá még tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Ezután osszuk el három egyforma részre, majd enyhén lisztezett sütőpapíron, külön-külön nyújtsuk ki 20x30 cm-es lapokká.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt egyesével süssük készre a lapokat. Én légkeverésnél 160 fokon, 8 percig sütöttem. (FIGYELEM!!! A sütőajtót óvatosan nyissuk ki, ne hajoljunk elé, mert a szalalkálitól szúrós, erős szag jön ki.)
A kisült lapokat sütőpapírral együtt helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk.
A porcukorhoz adjuk hozzá a felkockázott, puha margarint, és a vaníliás cukrot, majd keverjük habosra.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó kevergetés mellett, főzzük sűrűre.
Amikor már kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük ki.
Ezután állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a kihűlt pudingot a krémhez, és keverjük jó habosra.
Az egyik tésztalapot helyezzük rá egy tálcára, egyenletesen kenjük rá a krém felét, majd helyezzünk rá egy tésztalapot, és egyenletesen kenjük rá a maradék krémet.
Ezután helyezzük rá a maradék tésztalapot, tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le, majd hagyjuk legalább egy napot állni, hogy a tésztalapok kellően felpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek.