hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fitt tejszínes meggytorta

60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 10 db tojás
  • 2,5 ek édesítőszer
  • 1 csipet só
  • 4 ek natúr kakaópor
  • 2 ek zabpehelyliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 dl kókusztejszín
  • 3 ek édesítőszer (1:4-es)
  • rumaroma
  • vaníliakivonat
  • 1 tk citromlé
  • 2-3 ek útifűmaghéj (habfixálóval helyettesíthető)
  • 30 dkg meggy
  • A díszítéshez:
  • cukormentes csokoládé
  • meggy

Elkészítés

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat kikeverjük az édesítővel és a sóval, majd hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport, majd a végén óvatosan belekeverjük a habot. A masszát egy 23 cm átmérőjű, sütőpíprral bélelt tortakarikában simítjuk, és 160 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
  2. 4 dl kókusztejszínt 2 ek édesítővel kemény habbá verünk, hozzáadjuk a rumaromát, a vaníliát, a citromlevet és 1 ek útifűmaghéjat.
  3. A krém felét rákenjük a félbevágott tortalapra, szorosan kirakjuk meggyel, majd rákenjük a krém másik felét, és erre jön a másik tortalap.
  4. Felverjük a maradék tejszínt a maradék édesítővel, ezt is ízesítjük vaníliával, rumaromával és citromlével, hozzáadunk 1-2 ek útifűmaghéjat, és kívülről bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Csokoládéval és meggyel díszítjük.

A legjobb torták egy helyen >>> 

Meggyes finomságok >>> 

Tejszínes receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss