Előkészítés: A salátákat leveleire szedjük, megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük. A karalábét, a retket meghámozzuk, és gyufaszál vastagságú hasábokra vágjuk. A répát is meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A csírát leöblítjük. A gombát megtisztítjuk, és négybe vágjuk.
Elkészítés: A salátát egy nagy tálba tépkedjük, összekeverjük a karalábéval, a retekkel, a répával, a csírával és a gombával. Az ecetet kikeverjük a mustárral, sóval, borssal ízesítjük, és erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. A napraforgómagot zsiradék nélkül hirtelen megpirítjuk, és a zöldségekre szórjuk. A salátára öntjük az öntetet, összeforgatjuk, és ízlés szerint, ha szeretjük, spentótleveleken tálaljuk.
Készítsünk házilag napraforgómag-csírát. Ehhez a nyers napraforgómagot szórjuk egy befőttes üvegbe, öntsünk rá annyi langyos vizet, amennyi ellepi, és lefedve kb. 4 órát áztassuk. Ezután az üveg tetejére kössünk gézlapot, fordítsuk fel az üveget, hogy a víz lecsepeghessen. A magokat világos helyen 3 napig csíráztassuk. Minden nap 10 percre áztassuk be, és utána alaposan csepegtessük le, hogy ne penészedjen meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre