A tőkehalat 10 cm hosszú, közepes vastagságú darabokra vágjuk.
Egy tálban elkeverjük a világos sört és a tojást, hozzáadjuk a finomlisztet, a sót és a porcukrot, majd simára keverjük. A halat megszórjuk a halfűszerkeverékkel, és a sörös masszába mártjuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a halszeleteket piros ropogósra sütjük benne. Ha kész, szalvétával kibélelt tálra szedjük.
A megtisztított burgonyát hasábokra vágjuk, majd forró olajon pirosra sütjük. Ha megsült, papírszalvétával felitatjuk róla az olajat, és megsózzuk.
A halrudakat és a hasábburgonyát papírba vagy tányérra tesszük és még melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!