Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fish and chips tartárral

45 perc
rafinált
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. fish and chips-hez a sörtésztát előző este keverjük be, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
  2. A kétféle lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá az egész tojás, és a sört, majd keverjük simára a tésztát ( a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen).
  3. Ezután egy fóliával fedjük le a tálat, majd tegyük be a hőtőbe.
  4. A halfilét vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra, majd sózzuk be, és tegyük félre egy fél órára hogy a só átjárja.
  5. Az előzőleg elkészített sörtésztát közvetlenül felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, adjuk hozzá a sütőport, majd keverjük simára. (ha sűrű lenne a massza, akkor egy pici sört keverjünk hozzá)
  6. Az étolajat öntsük egy serpenyőbe, és hevítsük fel.
  7. Az előzőleg besózott halhúst forgassuk bele a rizsliszt és pizzaliszt keverékébe, majd alaposan forgassuk bele a sörtésztába.
  8. Ezután óvatosan helyezzük bele a felhevített olajba, majd egy-egy kisebb kanál sörtésztát kanalazzunk mindegyik halszelet tetejére, és mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra.
  9. Amikor a halhús megsült, szedjük ki egy papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
  10. Ameddig a hal sül, süssünk hozzá ízlés szerint hasábburgonyát, és készítsünk hozzá tartármártást. 

Megjegyzés

Tálaláskor a fish and chips mellé külön kis tálkában kínáljuk a tartármártást. A rizsliszttel és pizzaliszttel készült hideg sörtészta nagyon finom, ropogósra sül. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss