A fish and chips-hez a sörtésztát előző este keverjük be, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
A kétféle lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá az egész tojás, és a sört, majd keverjük simára a tésztát ( a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen).
Ezután egy fóliával fedjük le a tálat, majd tegyük be a hőtőbe.
A halfilét vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra, majd sózzuk be, és tegyük félre egy fél órára hogy a só átjárja.
Az előzőleg elkészített sörtésztát közvetlenül felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, adjuk hozzá a sütőport, majd keverjük simára. (ha sűrű lenne a massza, akkor egy pici sört keverjünk hozzá)
Az étolajat öntsük egy serpenyőbe, és hevítsük fel.
Az előzőleg besózott halhúst forgassuk bele a rizsliszt és pizzaliszt keverékébe, majd alaposan forgassuk bele a sörtésztába.
Ezután óvatosan helyezzük bele a felhevített olajba, majd egy-egy kisebb kanál sörtésztát kanalazzunk mindegyik halszelet tetejére, és mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra.
Amikor a halhús megsült, szedjük ki egy papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Ameddig a hal sül, süssünk hozzá ízlés szerint hasábburgonyát, és készítsünk hozzá tartármártást.
Tálaláskor a fish and chips mellé külön kis tálkában kínáljuk a tartármártást. A rizsliszttel és pizzaliszttel készült hideg sörtészta nagyon finom, ropogósra sül. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!