Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Firenzei fogasfilé

MME MME
4.4/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A halszeleteket sós gőzben vagy vízben megpároljuk. Margarinnal kikent tűzálló tálba fektetjük. A fagyasztott parajt felengedtetjük, a levét leöntjük. 1 dkg megforrósított margarinon megpároljuk, sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük. A maradék margarint lábosban megolvasztjuk, meghintjük a liszttel és megpirítjuk. Felöntjük a tejjel és állandó keverés mellett besűrítjük. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját. A halszeletek közepére 1-1 kanálnyi parajt teszünk és leöntjük a besamelmártással. Tetejét reszelt sajttal meghintjük. Forró sütőben pirosra sütjük. Vajas burgonyával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss