Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finomfőzelék sült virslivel

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót kifejtjük és megmossuk, a karalábét és a répát megtisztítjuk és meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A zöldségeket annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, majd pár perc alatt roppanósra főzzük. 
  2. Közben a vaj és az olaj keverékén a lisztet rövid idő alatt lepirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát, félrehúzzuk, felöntjük a hideg tejjel, jól elkeverjük, majd a forrásban lévő főzelékbe öntjük. Újraforrásig folyamatosan kevergetjük, közben megsózzuk, és egy kevés borssal és cukorral ízesítjük. Rövid ideig kis lángon tovább főzzük egy kicsit, ha elkészült, akkor pedig az apróra vágott petrezselymet is beletesszük, de azzal már nem főzzük.
  3. A virsliket kicsit bemetsszük, forró olajban, közepes hőfokon egyszer megfordítva megsütjük, és a főzelékhez tálaljuk.

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: FINOMFŐZELÉK, AHOGY MÉG NEM KÉSZÍTETTED 

13 RETRÓ KAJA, AMI ÖRÖKRE BELEÉGETT AZ EMLÉKEINKBE 

ÍGY MOSD TÖKÉLETESEN TISZTÁRA A ZÖLDSÉGEKET ÉS GYÜMÖLCSÖKET! 

Megjegyzés

Köszönöm!
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlott tartalmak

Friss