Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finomfőzelék fasírtgolyókkal

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A finomfőzelék elkészítéséhez a karalábét, a burgonyát és a répát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A vajból kb. 3 dkg-ot felolvasztunk egy nagyobb lábasban. Rátesszük először a karalábé- és burgonyakockákat, átkeverjük, majd hozzáöntünk annyi vizet, amennyi pont ellepi. Fedő alatt párolni kezdjük. Amikor egy villát már bele tudunk szúrni a zöldségekbe, hozzáadjuka a répát, végül, amikor az összes zöldség megpuhult, a zöldborsót is. Közben sóval, borssal ízesítjük, ha pedig szükséges, önthetünk még a lábasba kevés vizet.
  2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a többi vajat. Rászorjuk a lisztet, simára keverjük, megsózzuk. Ezután felöntjük a tejjel, folyamatos keverés mellett összemelegítjük, és közepesen sűrűre főzzük. A főzelékalaphoz adjuk, kevergetve felforraljunk, és még pár percet főzzük. Ízlés szerint kevés cukrot is tehetünk hozzá.
  3. Közben a fasírtgolyókhoz a vöröshagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a hagymát üvegesre pároljuk rajta, aztán félretesszük hűlni. A zsemlét összetépkedjük, a tejbe áztatjuk, majd a felesleges folyadékot kinyomkodjuk belőle.
  4. A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a zsemlét, a tojást, a megpucolt, áttört fokhagymát, a fűszerpaprikát, valamint sózzuk, borsozzuk. Összedolgozzuk néhány evőkanál zsemlemorzsával, és fasírtgolyókat formázunk belőle. A golyókat meghempergetjük zsemlemorzsába. Az olajat felmelegítjük egy nagyobb lábasban közepesen forróra, majd a fasírtokat aranybarnára sütjük benne. Szedjük konyhai papírtörlőre.
  5. A főzeléket a fasírtgolyókkal tálaljuk!

Megjegyzés

A fasírt masszájába apríthatunk kaprot vagy petrezselyemzöldet. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss