Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom szilvásgombóc

MME MME
9 4.3/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit sós vízben puhára főzzük, lehámozzuk és megtörjük. Összegyúrjuk a liszttel és 2,5 dkg olvasztott vajjal, picit megsózzuk. Ha túl lágy a tésztánk, tehetünk hozzá egy kevés lisztet, ha kemény, akkor vajat.

Nyújtófával kisodorjuk, négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepébe egy szilvát és bele egy kockacukrot teszünk. Gombócokká formáljuk.

Lassan forró sós vízben kifőzzük.

Közben a zsemlemorzsát vajon aranysárgára pirítjuk, és a kifőtt gombócokat meghempergetjük benne. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

Nagymamám receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss