Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Megcsepegtetjük citromlével. A bazsalikomot és a petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, és húsát apróra vágjuk.
Elkészítés: A húslevest felforraljuk, és a borsót kb. 15 percig főzzük benne. Leszűrjük, a levet felfogjuk. Közben a paradicsomot összekeverjük a bazsalikommal, és megsózzuk. A felfogott levesből elveszünk 3 evőkanállal, sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a mustárt, a cukrot, és erőteljes mozdulatokkal hozzákeverjük az olajat. Mély tálban összekeverjük a gombát, a paradicsomot, a borsót, és ráöntjük az öntetet. Betesszük a hűtőbe 10 percre, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre