Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom meggyes pite

60 perc
bonyolult
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. meggyet kimagozzuk, majd szűrőbe tesszük, hogy teljesen lecsepegjen, mielőtt a tésztára szórjuk.
  2. A tojások sárgáját keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel jó habosrakeverjük.
  3. A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig verjük, míg jó kemény habot kapunk. Ezután fakanállal apránként, óvatosan tojássárgás-vajas masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a habos masszához szitáljuk, és fakanállal, óvatosan összekeverjük.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tészta felét. Megszórjuk a meggy felével, majd ráöntjük a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen elsimítjuk el, majd megszórjuk a maradék meggyel.
  5. Előmelegített sütőbe helyezzük és 160 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 35 percig sütöttem, és amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakartam, nehogy túlbarnuljon). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  6. Tálalás előtt a sütemény tetejét megszórhatjuk porcukorral, majd éles késsel felszeleteljük.

A KEVERT SÜTIK KIRÁLYA: ÍME 17 ELRONTHATATLAN MEGGYES PISKÓTA >>> 

13 MEGGYES ÉDESSÉG, AMI MÉG A LEGELSZÁNTABB DIÉTÁZÓT IS ELCSÁBÍTJA! >>>

11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss