A meggyet kimagozzuk, majd szűrőbe tesszük, hogy teljesen lecsepegjen, mielőtt a tésztára szórjuk.
A tojások sárgáját keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel jó habosrakeverjük.
A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig verjük, míg jó kemény habot kapunk. Ezután fakanállal apránként, óvatosan a tojássárgás-vajas masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a habos masszához szitáljuk, és fakanállal, óvatosan összekeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tészta felét. Megszórjuk a meggy felével, majd ráöntjük a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen elsimítjuk el, majd megszórjuk a maradék meggyel.
Előmelegített sütőbe helyezzük és 160 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 35 percig sütöttem, és amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakartam, nehogy túlbarnuljon). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a sütemény tetejét megszórhatjuk porcukorral, majd éles késsel felszeleteljük.