Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom diós szelet

MME MME
2
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 40 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom leve
  • 6 tojás
  • A krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál rum
  • 10 dkg dió
  • A tetejére:
  • meggyszemek

Elkészítés

Elkészítés: A vajat 20 dkg porcukorral habosra keverjük, majd beletesszük a vaníliás cukrot, a diót, a lisztet és a sütőport, végül a tojások felvert habját. Kikent, lisztezett tepsiben félig megsütjük.

Ezután a tojások sárgáját 20 dkg porcukorral habosra keverjük, és a félig megsült tésztára tesszük, készre sütjük 180 C fokon kb. 15 perc alatt.

A krémhez a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és rummal habosra keverjük, beletesszük a diót, és rákenjük a kisükt, kihűlt tészta tetejére. Meggyel díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss