Finom csokis-diós süti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • tojás
  • vaj
  • cukor
  • keserű kakaó
  • rétesliszt
  • sütőpor
  • tej
  • dió
  • savanykás lekvár
  • darált dió
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • rum
  • tojás
  • keserű kakaó
  • porcukor
  • vaj
  • vaj
  • keserű csokoládé
  • rumaroma

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 4 tojássárgáját kikeverünk 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral és 1 evőkanál keserű holland kakaóval. Hozzáadunk 10 dkg réteslisztet, fél csomag sütőport, továbbá 1 dl langyos tejet, 12 dkg darált diót, végül a felvert tojásfehérjét. Sütőpapiros tepsiben megsütjük 180 fokon 15-20 perc alatt.

A tésztát megkenjük lekvárral, lehet bármilyen savanykás ízű, pl. barack, alma, birsalma, rebarbara, szilva stb.

Sűrű krémet keverünk 20 dkg darált dióból, 15 dkg porcukorból, 1 csomag vaníliás cukorból és 4 evőkanál rumból (aromából), majd villával szétegyengetjük a tésztán.

Ezt követően 1 tojást, 3 evőkanál keserű holland kakaót, 10 dkg porcukrot, 20 dkg vajat habosra keverünk, majd kanalanként rákenjük a diós töltelékre.

Csokimáz kerül a tetejére, amihez 7 dkg vajat és 10 dkg csokoládét összeolvasztunk, vékonyan felvisszük.

Hűvös helyre tesszük 1-2 órára.

Ezek is érdekelhetnek

Friss