Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finn karácsonyi rakott répa

1 5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Forraljuk fel a vizet egy lábosban. Tegyük bele a rizst, és főzzük addig, amíg a vizet felszívja. Adjuk hozzá a tejet (egy kis részét tejszínnel is helyettesíthetjük), és főzzük félig puhára. Közben tisztítsuk meg a sárgarépákat, főzzük puhára és pürésítsük. Adjuk a rizshez a sárgarépapürét, a tojást és a fűszereket. Keverjük össze alaposan, majd öntsük az egészet egy tűzálló tálba, és süssük a sütő alsó részében 200 fokon legalább 40 percig.

Megjegyzés

Ez az étel a finnek egyik hagyományos karácsonyi étele, különlegességét a fűszerektől kapja. - Syyskuu

Ezek is érdekelhetnek

Friss