hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finn halleves

1 5/5
45 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halat kibelezzük, megmossuk és kifilézzük. Törzséből és szálkáiból az apróra vágott hagymával és a fűszerekkel erős tűzön fél óra alatt hal alaplevet főzünk. Az így kapott levet átszűrjük egy másik edénybe, újra feltesszük főni. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a meghámozott, négy felé vágott paradicsomokat, 15 percig főzzük.

Közben a halat feldaraboljuk, majd a leveshez adjuk. További 5 percig főzzük. A tejből és a lisztből habarást készítünk, a levesbe keverjük. Néhány percig forraljuk.

Tálalás előtt a leves tetejét bőségesen megszórjuk apróra vágott kaporral és snidlinggel.

Ezek is érdekelhetnek