Elkészítés: A halat kibelezzük, megmossuk és kifilézzük. Törzséből és szálkáiból az apróra vágott hagymával és a fűszerekkel erős tűzön fél óra alatt hal alaplevet főzünk. Az így kapott levet átszűrjük egy másik edénybe, újra feltesszük főni. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a meghámozott, négy felé vágott paradicsomokat, 15 percig főzzük.
Közben a halat feldaraboljuk, majd a leveshez adjuk. További 5 percig főzzük. A tejből és a lisztből habarást készítünk, a levesbe keverjük. Néhány percig forraljuk.
Tálalás előtt a leves tetejét bőségesen megszórjuk apróra vágott kaporral és snidlinggel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre