Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Financier-Madeleine Ide Süss! Marianntól

MME MME
60 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A Madeleine-hez
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db vaníliarúd
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • liofolizált málna
  • A Financier-hez:
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 mk sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 2 db narancs
  • 16 dkg olvasztott vaj
  • 3 db tojásfehérje
  • 4 dkg süthető csokilencse
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • A díszítéshez:
  • kandírozott narancshéj:
  • 1 db narancs
  • 10 dkg kristálycukor
  • víz

Elkészítés

  1. A Madeleine-hez a tojásokat a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. A vajat felolvasztjuk. A liszthez hozzámérjük a sütőport, csipet sót. A tojásos keverékhez kézi habverővel hozzákeverjük a lisztet, majd hozzáforgatjuk az olvasztott vajat, és homogén tésztává keverjük. 20 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a Madeleine formába adagoljuk a tésztát, és kb. 10 perc alatt szép aranyszínűre sütjük. Ha nem fér egyszerre a tészta a formába, akkor addig a hűtőben tartjuk a tésztát, és újra adagoljuk.
  3. Tálaláshoz, felolvasztjuk a fehércsokoládét, és a kis piskóták felét belemártjuk, majd megszórjuk liofolizált málnával.
  4. A Financier-hez a lisztet, a sót, a sütőport, a porcukrot, a mandulalisztet, és a reszelt narancshéjat egy tálban összekeverjük. A vajat kissé barnára pirítjuk. A tojásfehérjét felverjük, ehhez csurgatjuk az olvasztott vajat, majd a lisztes keverékkel, és narancslével egy homogén masszává dolgozzuk. 20 percre hűtőbe tesszük, majd formába adagoljuk. 180 fokos sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük
  5. A narancshéjat vékonyan lehámozzuk, majd kis csíkokra vágjuk, cukorszirupban átforgatjuk, majd a kész Financiereket megszórjuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat3/Ide Süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss