Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 húsfajta, melytől fiatalabb és egészségesebb leszel

default user icon
MME
Az, hogy megöregszünk, az élet velejárója - de ez még nem jelenti azt, hogy öregnek és fáradtnak kell látszanunk és rosszul kell éreznünk magunkat. Összegyűjtöttünk hát 5 húsfajtát, melyeket, ha rendszeresen fogyasztunk, frissebbnek és fiatalabbnak fogjuk érezni magunkat.

Bárány az egészséges szívért és szemért

A bárányhúsnak magas a fehérjetartalma, amely fontos szerepet játszik az öregedő sejtek regenerálódásában. Gazdag B-vitamin forrás, többek között B12-vitamint találunk benne, amely az egészséges szív szempontjából fontos. A bárányban található szelén megvédi a szemet a betegségektől, a szívet az izomkárosodástól. A bárány egyben kénforrás is, segít az erős haj és köröm megőrzésében.

A hering fontos öregedésgátló étel

Magas omega-3-zsírsav-tartalmának köszönhetően a hering rendkívül hatékony gyulladásgátó, így megelőzi és enyhíti a gyulladásos tüneteket, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, megóvja az emlékezőtehetséget. A fehérjében gazdag élelmiszer tartalmaz még sok vitamint - zsírban oldódó A-, D- és E-vitamint, valamint vízben oldódó B-vitaminokat.

A csirke megelőzi a ráncok kialakulását

A csirke remek fehérjeforrás, így hozzájárul a szervezet sejtjeinek növekedéséhez és regenerálódásához, és ha levesszük a bőrét, a zsírtartalma is csekély. A nagy szeléntartalomnak köszönhetően megelőzi a ráncok kialakulását és segít megőrizni a ragyogó hajat. A csirke tartalmaz még vasat és cinket, amelyekkel az energiaszintet növeli és az immunrendszert erősíti. A csirkemell elsősorban B6-vitaminban gazdag, amely megvédi a szívet.

Lazac a szép bőrért és hajért

A lazac a legjobb omega-3-zsírsav-forrás a természetben, főleg egyedülálló dokozahexaénsav-forrás is. E zsírzsavak arról ismeretesek, hogy csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek esélyét. Emellett hatékonyan tartják fiatalon a bőrt és a hajat. Az esszenciális zsírsavak gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek, ez hasznos az ízületi gyulladások esetében. A dokozahexaénsav különösen fontos az agy és az idegrendszer szempontjából, hiszen a memória működését is serkenti.

A marhahús növeli az oxigénszintet a vérben

A marhahús remek proteinforrás, nagy a B-vitamin-tartalma is, többek között a B12-vitaminé, amely megakadályozza a kimerültséget és a memória elvesztését. Gazdag vasban, amely a vérszegénységet és a korai hajhullást tartja távol. A szabadon tartott, fűvel táplált marha húsa remek forrésa a konjugált linolénsavnak; e szírsavról kimutatták, hogy elősígíti a fogyást. A marhahúsban található még kén, amelyre a szervezetnek a fiatalos haj és köröm megőrzéséhez van szükség.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss