hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fiadone a korzikai sajttorta

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat a kétféle cukorral felverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és -levet (vagy a likőrt), a lisztet, a sót, valamint a ricottát, majd simára keverjük.

2.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd több részletben, óvatosan a ricottás krémbe forgatjuk.

3.

A masszát egy kb. 28 cm átmérőjű, kör alakú, kivajazott sütőformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A sütemény akkor kész, ha a teteje aranybarnára sült. Ha kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek