Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fetával töltött sertésszűz

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg sertésszűz
  • 30 dkg feta sajt
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szál friss kakukkfű
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A körethez:
  • 60 dkg újburgonya
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 db marinált piros húsú paprika
  • 2 db közepes csemege uborka
  • 2 evőkanál marinált gyöngyhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A szűzpecsenyét megmossuk, leszárítjuk, éles, vékonypengéjű késsel lehártyázzuk, és 4 egyforma darabra vágjuk. A feta sajtot hosszúkás hasábokra daraboljuk, az újburgonya héját lekaparjuk és megmossuk.

A szűzpecsenye darabokat éles, hosszúpengéjű késsel felszúrjuk, megtöltjük a feta hasábokkal, a töltőnyílást hústűvel összetűzzük, és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, aprított kakukkfűvel ízesítjük. Ezután forró serpenyőbe belelocsoljuk az olívaolajat, pirosra sütjük benne a töltött szűzek minden oldalát, kb. 1 perc oldalanként, tepsibe fektetjük, meglocsoljuk a sült olajjal, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Közben a körethez az újburgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Ez idő alatt a forró vajon megfuttatjuk az aprított petrezselymet, rászórjuk a nagyobb kockákra darabolt piros paprikát, a felkarikázott csemegeuborkát, a marinált gyöngyhagymát, és közepes tűzön 2-3 perc alatt kicsit összesütjük, a főtt burgonyát is hozzáadva.

Tálaláskor tányérra halmozzuk a köretet, melléfektetjük a félbevágott sült húst.

Megjegyzés

A szűz töltőnyílását fogpiszkálóval is összetűzhetjük, ha nincs hústűnk. A sertésszűz sütési idejét tartsuk be, mert gyorsan kiszárad.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss