Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fetával töltött paprikák olajban pácolva

15 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az alaposan megmosott paprikákat szárazra töröljük, éles késsel kicsumázzuk, ügyelve arra, hogy a lyukak ne legyenek túl nagyok. Kiskanál segítségével mindegyiket megtöltjük a villával összetört sajttal, és egy jól záródó üvegbe tesszük.

Felöntjük az olajjal úgy, hogy ellepje, ha az olaj nem elég, pótoljuk. Ekkor tesszük bele a megroppantott fokhagymákat, a bazsalikomlevelet, a kakukkfüvet és a borsot. Az üveget lezárjuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a paprikákat kivesszük, lecsepegtetjük, felkarikázzuk, és barna kenyérrel kínáljuk. Könnyű, félszáraz fehérbor illik hozzá.

Megjegyzés

A visszamaradt fűszeres olajat leszűrjűk, lezárjuk, visszatesszük a hűtőbe. Saláták ízesítésére később felhasználhatjuk. - endre1939

Ezek is érdekelhetnek

Friss