Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fetás töltött tök

default user icon
MME
75 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt megmossuk, kettévágjuk hosszában, és kikaparjuk a magját. Tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben elősütjük kb. 40 perc alatt.
  2. Közben megpároljuk a felaprított hagymát a felforrósított olajon, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát a hússal együtt, és átsütjük.
  3. Közben sóval, borssal és őrölt köménnyel, valamint a rozmaring felaprított leveleivel fűszerezzük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és együttpároljuk kb. 10 percig.
  4. A kölest megfőzzük sós vízben a csomagolásán található leírásnak megfelelően, majd a húshozkeverjük. Kikaparjuk az elősütött tökök belsejét, és ezt is a húshozadjuk a feldarabolt fetával együtt.
  5. A keverékkel megtöltjük a tököket, és visszatesszük őket a sütőbe. 180 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a hús megpirul.

Ezek is érdekelhetnek

Friss