Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fetás-rukkolás rántott palacsinta

60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • csipet só
  • 0,5 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 2 nagy marék friss rukkola
  • 30 dkg feta sajt
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • felvert tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük, és 1 órát állni hagyjuk, majd palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

2.) A feta sajtot villával összetörjük, összekeverjük a rukkolával, és az így kapott töltelékből minden palacsinta közepére teszünk 1-1 kanálnyit.

3.) A palacsintát ezután összehajtjuk négyzet alakúra, és hagyományos módon bepanírozzuk: megforgatjuk lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában, és forró olajban, nem túl nagy lángon mindkét oldalukon pirosra sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss