Elkészítés: A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát, majd villával megszurkáljuk.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, megdinszteljük benne a félkarikára vágott póréhagymát, kicsivel később hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, majd a rukkola felét, ezt már csak épp megfonnyasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a maradék rukkolát is, ennek így intenzívebb íze marad, majd az elmorzsolt fetát is belekeverjük.
Ezt a keveréket a tésztára öntjük, elegyengetjük.
A tojásokat felütjük, a tejszínnel villával felverjük, majd egyenletesen a töltelékre locsoljuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje kezd pirulni, de belül még teljesen kemény. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve, salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre