hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fetás pulykagolyók mentás-joghurtos öntettel

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy tálban összedolgozzuk a darált húst az elmorzsolt fetával, a felvert tojással, a zsemlemorzsával, sóval, borssal és az oregánóval. A húsmasszát 20 percre a hűtőbe tesszük, közben az öntethez simára keverjük a joghurtot a szárított és a finomra vágott friss mentával. Ezután kissé megsózzuk.
  2. A húsmasszából nedves kézzel pingponglabdányi golyókat formázzunk. Egy serpenyőben felhevítjük egy kevés olajat, majd aranybarnára sütjük benne a fasírtgolyókat. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük őket, és leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. A mentás joghurtöntettel tálaljuk. 
Zsemlemorzsa hozzáadása nélkül gluténmentes lesz az étel!

Ezek is érdekelhetnek

Friss