Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A félbevágott padlizsán felületét kenjük meg olajjal, sózzuk, borsozzuk bátran. A vágott felével lefelé tegyük a sütőbe egy papírral bélelt sütőtálcára. Süssük puhára kb. 20 perc alatt.
A padlizsánt a sütőből kivéve, vegyük le a sütő hőfokát 160 fokra.
A kissé kihűlt padlizsán húsát aprítsuk fel, majd keverjük össze a morzsolt fetával, az aprított pisztáciával, fűszerezzük őrölt korianderrel, valamint aprított friss mentával.
Olajozzunk ki egy muffintepsit. A réteslapokat egyenként kenjük meg olajjal és helyezzük egymásra. A muffinforma nagyságától függően vágjuk 6-9 egyenlő négyzetre, majd nyomkodjuk bele a formákba a tésztát. Töltsük meg a kosárkákat a padlizsános töltelékkel, majd a tészta széleit a sarkuknál fogva nyomkodjuk össze. A tetejüket kenjük meg kevés olajjal, és szórjuk meg némi aprított pisztáciával.
Süssük aranybarnára kb. 25 perc alatt. Melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre