Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fetás-kapros töltött gomba

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg nagyobb csiperkegomba
  • csipet majoránna
  • pici csipet chilipehely
  • csipet mozsárban összetört színes bors
  • 25 dkg feta sajt
  • 3 evőkanál 12 %-os tejföl
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 szál zöldhagyma fehér része apróra vágva
  • olívaolaj
  • A tetejére:
  • 5-10 dkg óvári sajt reszelve
  • kapor

Elkészítés

Elkészítés: A csiperkegomba szárát szedjük ki, és a kezünkkel húzzuk le a kalapokról a héjat. Tegyük egy tepsibe, szórjuk meg egy leheletnyi borssal, majoránnával és chilipehellyel.

Egy tálban keverjük össze a feta sajtot, a tejfelt, a felaprított kaprot - tegyünk félre a kaporból egy kicsit a tetejére - és a zöldhagymát. A masszát tegyük egy habzsákba, és a gomba belsejébe töltsük bele. Szórjuk meg reszelt sajttal és kaporral, locsoljuk meg a tetejét egy kis extra szűz olívaolajjal.

Tegyük előmelegített sütőbe 15-20 percre, akkor jó, amikor szép aranybarnára sült a sajt a tetején. Önmagában vagy kókuszzsírban kisütött krumplival tálaljuk. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A recept a blogoldalamon is megtalálható: http://mediterran.cafeblog. - Klarissza27

Ezek is érdekelhetnek