Elkészítés: A radicchiót felaprítjuk, 10 dkg olvasztott vajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük az aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A tésztához az élesztőt kézmeleg tejben felfuttatjuk, majd a liszt, a cukor és olívaolaj hozzáadásával laza tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, rákenjük a radicchiót, rámorzsoljuk a fetasajtot, megszórjuk a felaprított mentával, majd a kakaós csigához hasonlóan feltekerjük, kétujjnyi szeletekre vágjuk. A kész csigákat egy kerek sütőformába egymás mellé fektetjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Remek vendégváró, sör- vagy borkorcsolya.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre