Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Feta saganaki

2 5/5
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítjük.

Egy kis jénai vagy kerámia tepsibe/sütőtálba öntünk 1 evőkanál olívaolajat. A paradicsomot karikákra vágjuk. A fetasajtot 4 egyenlő téglalapra vágjuk. Egy kis tálba öntjük a fűszereket és összekeverjük őket (a chili természetesen elhagyható, ha valaki nem szereti a csípőset).

A tepsi aljára teszünk egy sor paradicsomot, megszórjuk a fűszerkeverék 1/3 részével. Utána rátesszük a fetasajtot, ismét megszórjuk fűszerekkel, majd egy sor paradicsom és a maradék fűszer következik. Végül ráöntünk 1-2 evőkanál olívaolajat.

30 percig sütjük. Akkor jó, amikor a paradicsom már szépen megsült.
Amikor kész, azonnal tálaljuk, mert ha kihűl, már nem lehet jól kenni.
Én házilag sütött rozskenyérre szoktam kenni, de pitával is nagyon finom.

Megjegyzés

Ez a recept két személy részére elég, tartalmas előétel. A receptet még Görögországban kértem el az egyik étteremben. Annyira ízlett, hogy minden nap ott ettünk.
- Afonya30

Ezek is érdekelhetnek

Friss