Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítjük.
Egy kis jénai vagy kerámia tepsibe/sütőtálba öntünk 1 evőkanál olívaolajat. A paradicsomot karikákra vágjuk. A fetasajtot 4 egyenlő téglalapra vágjuk. Egy kis tálba öntjük a fűszereket és összekeverjük őket (a chili természetesen elhagyható, ha valaki nem szereti a csípőset).
A tepsi aljára teszünk egy sor paradicsomot, megszórjuk a fűszerkeverék 1/3 részével. Utána rátesszük a fetasajtot, ismét megszórjuk fűszerekkel, majd egy sor paradicsom és a maradék fűszer következik. Végül ráöntünk 1-2 evőkanál olívaolajat.
30 percig sütjük. Akkor jó, amikor a paradicsom már szépen megsült.
Amikor kész, azonnal tálaljuk, mert ha kihűl, már nem lehet jól kenni.
Én házilag sütött rozskenyérre szoktam kenni, de pitával is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre