Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6+1 fesztivál, amit nem szabad kihagynod a hétvégén

Kihagyhatatlan gasztroprogramok szeptember első hétvégéjére: bográcsozás, halászlé és borkóstolás, pincetúra, piknik, koncertek, lóverseny, gyerekprogramok, piacozás, és még rengeteg izgalmas esemény az ország számos pontján. Köszöntsd az őszt ezeken a szuper fesztiválokon!

Zalaegerszegi Vadpörkölt- és Borfesztivál

Pénteken délután erdészek, vadászok, lovagrendek vonulnak fel a Kossuth utcán fúvósok, táncegyüttesek és népzenészek kíséretében. Hazánk vadgasztronómiai fővárosában hat helyszínen zajlik a háromnapos kulturális és gasztronómiai fesztivál, valamint a zalai és magyar borok seregszemléje. Ebből az alkalomból a belvárosi éttermek kínálatában ínycsiklandó vadspecialitások szerepelnek, míg a szombati vadpörköltfőző-versenyen várhatóan 70 bográcsban rotyognak majd a vadételek. Lesz bordalverseny, vadászkutya- és vadászatidivat-bemutató, a fesztiválnapok zárásaként pedig könnyűzenei együttesek adnak koncerteket.

X. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál

Szombaton az érzékszerveket csábító ízek és illatok vonzzák a jó ételek és a természet kedvelőit a Fejér megyei Soponyára. Az ökoturisztikai központban főzőcsapatok versengenek vadételeikkel, a szakács szakma jelesei pedig közösen készítik el a vadhúst egy óriási bográcsban. Az étkek tárában egészséges kézműves finomságokat és italokat, a vásárudvarban népművészeti és hasznos tárgyakat találhatsz. A programkínálatban fakitermelési, kutyás és barantabemutató, valamint táncos és zenés produkciók szerepelnek. Megtekintheted a vadászati múzeumot is. A gyerekek szórakoztatásáról lovaskocsikázással, erdei iskolai és kézműves foglalkozásokkal gondoskodnak.

XX. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

Szeptember 2–4. között 220 mázsányi hal kerül a tányérokba a jubileumi fesztivál fő helyszínén, a szegedi Huszár Mátyás rakparton. A Vízi bástyán egy több száz literes bográcsban fő a tiszai és fehér-tavi halakból készülő, makói hagymával és erdélyi sóval ízesített halászlé, amelyhez az égből aláereszkedő szegedi boszorkány hozza a pirospaprikát. Szombaton kis bográcsok százai alatt gyújtanak tüzet az újszegedi Partfürdőn, mert itt rendezik a halfőzőversenyt. A szegedi nyárutó leghangulatosabb fesztiválját kézműves portékákat kínáló kirakodóvásár és nívós szórakoztató programok színesítik. Látogass el a Bor térre is: a Fogadalmi templom árnyékában több mint 100 neves borász kínálja nedűit kitűnő muzsika és finom ételek kíséretében.

Őszi Etyeki Piknik

Szombaton és vasárnap borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, kézműves kiállítás és vásár, főzőverseny, pezsgőkészítés-bemutató, zenés színház, táncház, koncertek és számos izgalmas esemény vár a Gasztrosétányon. Az ízek élvezete és a szórakozás mellett bővítheted borászati ismereteidet a Pohárral a kézben elnevezésű pincetúrán, továbbá ingyenesen regisztrálhatsz a Piknik Borkollégiumra, amelynek oktatói megismertetnek 4 alapvető borstílussal és az egyensúlycentrikus kóstolás alapjaival. Hagyd otthon az autót és keríts sofőrt, vagy válaszd a Kelenföldi pályaudvarról induló buszjáratot!

XII. Harkányi Szüreti Fesztivál

Hatalmas koncertekkel, kézműves vásárral és a legfinomabb borokkal invitálják a látogatókat a baranyai fürdővárosba a szervezők. Péntektől vasárnapig részt vehetsz szőlőszüreten, harkányi, dél-baranyai, drávai és ormánsági ételeket kóstolhatsz, megismerkedhetsz a borutca és a kézműves kirakodóvásár kínálatával, részese lehetsz a hagyományos szüreti felvonulásnak, meghallgathatod a nemzetközi néptáncgála fellépőit, válogathatsz a könnyűzenei koncertek, családi és gyermekprogramok között, továbbá mulathatsz a közel 1 km hosszú utcabálon.

IV. Food Truck Show

A nyári szezon végeztével ismét Budapesten adnak egymásnak randevút a hazai street food műfaj legnagyobbjai. Szeptember 2–4. között irány a Kincsem Park, és megtudhatod, hogy az orosz konyha finomságaitól a mexikói falatokig és a hambitól a csevapig mi tartotta lázban idén a fesztiválozókat. A show-ra azért is érdemes kilátogatni, mert a gasztronómiai élvezetek mellett nemzetközi ló- és agárversenyek, artisták, utcazenészek, koncertek, valamint gyermekprogramok színesítik a kínálatot. A rendezvény ideje alatt egy amerikai iskolabusz ingázik majd a Deák tér és a Kincsem Park között. A transzfer igénybevétele díjmentes. – Aki lemarad a fővárosi show-ról, az a jövő hétvégén Miskolcon, az Erzsébet téren találkozhat a guruló büfékkel.

 

Köszöntsd fel a 100 éves Naschmarktot!

Ruccanj át a hétvégén az osztrák fővárosba! A 2,3 hektáros területet elfoglaló Naschmarkt Bécs legnagyobb piaca, amely a turisták körében is nagy népszerűségnek örvend. Mai formájában 1916-ban nyitotta meg kapuit, terveit Otto Wagner készítette. Sok bécsi eszik itt reggelire egy rántottát valamelyik standnál, aztán indul bevásárolni, vagy éppen fordítva: munka után szedi össze a másnapi ebédhez valókat, mielőtt beül valamelyik vendéglőbe egy fröccsre. Szeptember 2–3-án látványkonyha, koncertek, nyereményjáték, felolvasóest, gyerekprogram és a piac történetét bemutató vezetett séta egyaránt szerepel a születésnapi programban, amelyet nyelvtudás nélkül is élvezhetsz.

Kedvcsinálóul nézd meg a videót:


Ezek is érdekelhetnek

Friss