Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 könnyen elkészíthető házi harapnivaló fesztiválra és kempingezéshez

default user icon
MME
Szuper recepteket mutatunk, ha fesztiválra vagy kempingezni készülsz! Ilyenkor ugyanis igencsak jól jönnek a macerát nem igénylő, gyors, mégis egészséges falatok - a pirított fűszeres csicseriborsótól a felturbózott vegyes magokig. Íme!

Nemrég kezdődött az EFOTT, előttünk a Sziget Fesztivál, sokan pedig most indulnak kempingezni. A fesztiválokon vagy a túrázással egybekötött kempingezések alatt kevés a lehetőség sütni-főzni, energiára viszont igencsak szükség van. Az alábbiakban a Food Network tévécsatorna ad néhány ötletet, hogy milyen egészséges ropogtatnivalóval készülj, ha nem akarod csak ropival és gumicukorral átvészelni az izgalmas, de kimerítő napokat.

1. Házi „diákcsemege”

Vegyél háromféle aszalt gyümölcsöt, pörkölt mandulát, sózatlan pörkölt mogyorót és pattogatott kukoricát, öntsd össze őket, majd a mixet oszd el 6-8 kis légmentesen záródó tasakba! Egy kis tasaknyi csemege remek ropogtatnivaló egy koncert vagy kirándulás alatt – és még a barátok is kaphatnak egy-egy zacskóval.

2. Gyümölcs-mix

Keverj össze szárított almaszirmot, asztalt sárgabarack-darabkákat és szárított kókuszdarabkákat! A fentihez hasonló módon kis tasakokban remek és egészséges ropogtatni való, ha rád tör az éhség, és gyors energiapótlás kell.

3. Energiabomba-szendvics

Egy csomag szeletelt szendvicskenyér, egy üveg mogyoróvaj, néhány banán. Ezekből bármikor menő amerikai stílusú szendvics készíthető, amely gazdag egészséges zsiradékokban és tápanyagokban. De a banánt csak akkor hámozd meg, amikor majd felszeletelve a szendvicsbe teszed!

Mogyoróvajas receptek a Mindmegettén >>>

4. Felturbózott vegyes magok

A kedvenc dióféléidet ha egy kevés sóval, borssal és fűszerekkel (pl. oregánó, bazsalikom, római kömény, stb.) megpörkölöd, már viheted is magaddal éhségcsillapítónak! 

5. Pirított fűszeres csicseriborsó

A csicseriborsót kedvenc fűszereiddel, vagy csak némi sóval, borssal és pirospaprikával pirítsd ropogósra! Ez egy nagyszerű módja a rost-utánpótlásnak.

6. Gyökérzöldség-ropogós

Egy zöldséghámozóval szeletelj vékonyra néhány fajta gyökérzöldséget (pl. céklát, édes burgonyát, répát és zellert), majd néhány csepp olajjal, sóval és borssal a sütőben süsd ropogósra indulás előtt! Bedobozolva jól eláll, a sátorban pihengetve elropogtatható.

Chips mindenféle zöldségekből >>>

7. Házi készítésű parmezános ropogós pita

A pitát vágd cikkelyekre, és egy kevés olívaolajjal, sóval és borssal megszórva süsd ropogósra a sütőben, majd a sütés vége felé hintsd meg parmezán sajttal! Hagyd kihűlni, és egy légmentesen záródó műanyag dobozban tárd, hogy jó ízű és finom falatkák legyenek!

KÜLÖNLEGESEBB RECEPTEK TÚRÁZÁSHOZ ÉS FESZTIVÁLOKRA 

+ 2 szuper recept, amit szintén magaddal vihetsz fesztiválra és túrázáshoz - remekül pótolják az elhasznált energiát és persze nagyon finomak:

TÖKMAGOS ENERGIABOMBA MUFFINOK >>>


CSERESZNYÉS-CSOKIS-MANDULÁS ENERGIASZELETEK >>> 


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss