Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fertődi pástétom

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéshúst, a 20 dkg bacont és a keményre főzött tojásokat finomra daráljuk. Keverőtálba tesszük, fűszerezzük, és a brandyvel (vagy konyakkal) ízesítjük.
  2. A sonka egyik felét apróra, a másik felét pedig nagyobb kockákra vágjuk, és a töltelékhez keverjük. Egy közepes nagyságú, kerek jénai tálat kibélelünk a 30 dkg bacon felével, beletöltjük a tölteléket, elrendezzük rajta a megmaradt baconszeleteket, és jó meleg sütőben, alufóliával lefedve 1 óráig sütjük.
  3. A sütési idő leteltével kivesszük a sütőből, és miután kihűlt, betesszük a hűtőszekrénybe 2-3 órára. Éles késsel felszeleteljük, és a vajjal megkent, megpirított kenyéren, salátadíszítéssel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss