Elkészítés: A piskótákat sütőpapírral megsütjük, hűlni hagyjuk, majd a kakaósat lapjában kettévágjuk.
A krémhez a mogyorót, ha natúr, forró sütőben, tepsiben (légkeverésen 180 fok) halványbarnára pirítjuk, ha van rajta barna héj, azt ledörzsöljük. Utána erős zacskóba vagy konyharuhába tesszük, és klopfolóval vagy nyújtófával durvára, darabosra püföljük. A mogyorókrémet meleg helyen (vízgőz fölött is lehet) jól kenhetővé olvasztjuk, majd a keményre vert tejszínhabba lassanként, óvatosan beleforgatjuk az összetört mogyoróval együtt.
Kétfelé véve a krémet megtöltjük a tortát úgy, hogy a fehér piskóta középre kerüljön. Hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát, majd a tetejét 2 tábla ét tortabevonóval bevonjuk.
A csoki szilárdulása után a díszítéshez keményre verjük a habtejszínt a habfixálóval és 2 csomag vaníliás cukorral, majd belekeverünk 20 dkg mogyorókrémet, és ezzel díszítjük a torta oldalát és tetejét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre