Ferrero torta

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • tojás
  • liszt
  • keserű kakaó
  • cukor
  • sütőpor
  • tojás
  • liszt
  • cukor
  • sütőpor
  • törökmogyoró
  • mogyorókrém
  • habtejszín
  • habfixáló
  • vaníliás cukor
  • tortabevonó
  • habtejszín
  • habfixáló
  • vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótákat sütőpapírral megsütjük, hűlni hagyjuk, majd a kakaósat lapjában kettévágjuk.

A krémhez a mogyorót, ha natúr, forró sütőben, tepsiben (légkeverésen 180 fok) halványbarnára pirítjuk, ha van rajta barna héj, azt ledörzsöljük. Utána erős zacskóba vagy konyharuhába tesszük, és klopfolóval vagy nyújtófával durvára, darabosra püföljük. A mogyorókrémet meleg helyen (vízgőz fölött is lehet) jól kenhetővé olvasztjuk, majd a keményre vert tejszínhabba lassanként, óvatosan beleforgatjuk az összetört mogyoróval együtt.

Kétfelé véve a krémet megtöltjük a tortát úgy, hogy a fehér piskóta középre kerüljön. Hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát, majd a tetejét 2 tábla ét tortabevonóval bevonjuk.

A csoki szilárdulása után a díszítéshez keményre verjük a habtejszínt a habfixálóval és 2 csomag vaníliás cukorral, majd belekeverünk 20 dkg mogyorókrémet, és ezzel díszítjük a torta oldalát és tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss