Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ferenc pápa állítja: ez a tökéletes gyógyszer térdfájdalmaira

default user icon
MME
A 85 éves Szentatya már jó ideje panaszkodik térdfájdalmakra, ami miatt járni is csak pokoli fájdalmak mellett képes. A pápa orvosai ezért szigorú pihenést és fizioterápiát írtak neki elő, amit az egyházfő most kibővített egy másik csodaszerrel is.

Ferenc pápa kiújult térdfájdalmai miatt legutóbb már kerekesszékben jelent meg nyilvánosság előtt a Szent Péter téren. Azért, hogy állapota valamelyest javuljon, most kénytelen naponta két órát fizioterápiával tölteni, a sok pihenéssel pedig igyekszik még tovább javítani lábai állapotán. A jelek szerint azonban van egy titka a Szentatyának, amivel a kellemetlenségeket igyekszik csökkenteni, kezeléseit kiegészíteni.  

Kiderült, hogy a Szent Péter téren érdeklődött Ferenc Pápa lábainak állapota felől a Krisztus Légiója Kongregáció egyik mexikói szeminaristája spanyol nyelven, amire a következő választ kapta:

- Eléggé változó. De tudja, hogy mi tenne jót a térdemnek? Egy kis tequila.

A kis papnövendék ezt hallva elmosolyodott, majd azonnal ígéretet tett, hogy egy üveg tequilát okvetlen eljuttat a Szent Márta Házba, a szentatya vatikáni lakhelyére. Így már érthető, hogyan képes a pápa ilyen fájdalmak közepette is derűs és mosolygós maradni. Nem lehet könnyű dolga, hiszen térdeinek állapota miatt kellett lemondania libanoni útját is, ám a szakemberek bíznak a kezelések sikerességébe. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a Szentatya júliusban már Kongóba, Dél-Szudánba és Kanadába is tisztletét teszi.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss