A Philadelphia idén elhozta a megoldást a fenyőmagos&bazsalikomos ízű krémsajttal. Mi magyarok még mindig kevésbé ismerjük, hogy mi mindenhez lehet kiváló alapanyag a fenyőmag, pedig az olasz konyha elengedhetetlen része. Már az ősember is fogyasztotta ezt a diós illatú, markáns ízű növényt, nem véletlenül. Az apró magvak értékes tápanyagban gazdagok és magas az energiatartalmuk.
A fenyőmag bazsalikommal párosítva a pesto klasszikus ízvilágát idézi, de a krémsajt lágyságával mégis több annál, hiszen nemcsak főételekhez, hanem desszertek alapanyagaként, akár egy édes pohárkrémbe is kiváló. Használatával könnyedén télből a nyárban találhatjuk magunkat.
Ráadásul a hagyományosabb karácsonyi menübe is becsempészhetjük a fenyőmagos&bazsalikomos ízű krémsajtot. Készítsünk grillezett halételt egy kis salátával.
Keverjünk el 1dl olivaolajban 4 kanál bazsalikomos& fenyőmagos krémsajtot, adjunk hozzá pár csepp citromlevet és egy teáskanálnyi mustárt és kész a mediterrán saláta kiváló dresszingje.
A teljes ízélményért az öntetet felhasználhatjuk halételek alapanyagaként is. Kanalazzuk a mártást egy tengeri hal hasüregébe, csomagoljuk be alufóliába, majd sütőbe pároljuk készre. Amikor kibontjuk a csomagolást, az illata mindenkit azonnal elbűvöl.
Aki bátor, akár le is cserélheti a megszokott fogásokat és házi sajtkrémes raviolit is készíthet.