Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fényezett kacsasült naranccsal

90 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 2 db 1,5-kg-os konyhakész kacsa
  • 3 db kezeletlen narancs
  • A narancsmártáshoz:
  • 12,5 dkg méz
  • 12,5 dl almaborecet
  • 2 db fahéjrúd
  • 2 db csillagánizs
  • 1 tk koriandermag
  • A szójamártáshoz:
  • 2 ek szójaszósz
  • 2,5 dl narancslé
  • 2 ek barna nád cukor
  • 2 ek édes sherry vagy tokaji szamorodni
  • tengeri só
  • fekete bors

Elkészítés

  1. A hámozatlanul félbevágott 3 db narancsot felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. Lassú tűzön felforraljuk, majd 30 percig főzzük. Ezután kivesszük és félretesszük.
  2. A narancsmártás hozzávalóit közepes tűzön kevergetjük a méz feloldódásáig, majd óvatosan összeforraljuk kb. 10 perc alatt. Beleforgatjuk a fél narancsokat, majd kiemeljük és félretesszük.
  3. A szójamártás hozzávalóit egy kisebb edénybe tesszük, és közepes tűzön kevergetjük a cukor feloldódásáig. Ezután felforraljuk és óvatosan főzzük 5 percig.
  4. A kacsákat leforrázzuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd megszurkáljuk, és a szójamártással egyenletesen megkenjük. Ezután a mellükkel lefelé egy tepsibe fektetjük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
  5. A kacsákat megfordítjuk, ismét megkenjük a fényező szójamártással, és változatlan hőfokon készre sütjük további kb. 40 perc alatt. Közben a keletkező szafttal locsolgatjuk. Végül kivesszük a tepsiből, és alufóliával letakarva pihentetjük 5 percig, mielőtt feldaraboljuk. A fél narancsokkal együtt tálaljuk.



A kacsák bőrét szurkáld meg pl. egy sasliknyárssal, hogy sütés közben kifolyhasson alóla a zsír.

Ezek is érdekelhetnek

Friss