A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy teflonban ropogósra sütjük. A pirosra sült szalonnadarabkákat kiszedjük egy tányérra és félretesszük.
Egy nagy fazékba vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy burgonyareszelőn (vagy a sajtreszelő kisebb fokán) lereszeljük. Minden burgonya után a lisztből rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg. Egy maroknyi lisztet félreteszünk.
Ha elfogyott az összes krumpli és a liszt, összekeverjük, és hozzáadunk 2 evőkanállal a szalonnából kisütött zsírból. Hozzáadjuk a 2 tojást is és megsózzuk. (A 2 evőkanál szalonnazsírt azért kell beletenni a tésztába, mert a későbbiekben lényegesen megkönnyíti a szaggatást.)
Ha úgy látjuk, hogy a burgonyás massza túl híg, akkor hozzáadjuk a félretett 1 maroknyi lisztet, ha viszont jó állagú, akkor a félretett lisztre nincs szükség.
Ha a fazékban felforrt a víz, a tészta egy részét vizezett deszkára tesszük, majd hosszúkás, kövér galuskákat vágunk belőle késsel a forró vízbe. A vízbe hullott galuskákat óvatosan megkeverjük, hogy nehogy letapadjanak az edény aljára. A galuskákat addig főzzük, amíg a víz tetejére fel nem jönnek, és utána közepes lángon 5-6 percig főzzük őket.
Ezután a galuskákat leszűrjük, betesszük egy szalonnazsírral kikent tepsibe, rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót és a ropogósra sült szalonnapörcöket.
A tepsit kb. 5 percre forró sütőbe tesszük, majd ha kivettük, tálalásig lefedjük, nehogy kiszáradjon.